گم شدن مدارک خودرو جزو پر چالش ترین مسائل روز جامعه است. این معضل شامل مفقودی برگ سبز خودرو، مفقودی سند خودرو (سند کمپانی یا سند مالکیت)، مفقود شدن کارت خودرو و سایر مدارک آن می باشد. علاوه بر اینکه در مقالات متعدد سامانه روزنامه اتحاد ملت راجع به ثبت آگهی مفقودی برگ سبز خودرو، آگهی مفقودی سند کمپانی خودرو و … توضیحات لازم ارائه شده است اما به جهت آشنایی شما نمونه متن آگهی مفقودی مدارک خودرو شامل برگ سبز، سند کمپانی، کارت خودرو … در زیر ارائه شده است.
اولین قدم
مراجعه به وبسایت پست
بلافاصله پس از گم شدن مدرکتان، به سایت postyafteh.post.ir مراجعه کنید تا از پیداشدن احتمالی آن آگاه شوید.
طبق ماده ۱۲۰ آئین نامه قانون:
ماده ۱۲۰ ـ در مواردی که مالک به علت از بین رفتن یا گم شدن سند مالکیت یا به عبارتی گم شدن مدارک ماشین، تقاضای صدور المثنی سند مالکیت مینماید بایستی طریق از بین رفتنیا گم شدن سند را کتبا به اداره ثبت محل اعلام و استشهادیه ای (که نمونه آن را سازمان ثبت اسناد و املاک کشور چاپ نموده و دو برگ برای تنظیم وتکمیل بهدرخواست کننده داده میشود) ، مبنی بر شهادت و اظهار اطلاع حداقل سه نفر که هویت و امضای آنها به گواهی یک نفر از شهود مذکور رسیدهو هویت و امضای نامبرده به گواهی نیروی انتظامی محل یا یکی از دفاتر اسناد رسمی رسیده باشد ضمیمه نماید. اداره ثبت پس از وصول درخواست نامه و برگ استشهاد باید نخست آن را ثبت و در دفتر املاک منعکس کند و سپس مراتب را طی بخشنامه ای به دفاتر اسناد رسمی اعلام کند و در محلهایی که از رایانه استفاده میشود صدور بخشنامه مزبور ضرورت نداشته و بایستی موضوع را به متصدی رایانه ابلاغ نمایند و پس از آن به هزینه درخواست کننده مراتب را یک نوبت در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار یا یکی از روزنامه هایی که آگهیهای ثبتی در آن درج میشود آگهی کند. درصورتی که تا ده روز از تاریخ انتشار آگهی ، اعتراضی نرسیده یا در صورت اعتراض اصل سند مالکیت یا سند معامله ارایه نشده باشد اداره ثبت اقدام بهصدور المثنی سند مالکیت خواهد نمود و در مواردی هم که مندرجات صفحه یا صفحات سند مالکیت مفقود گردیده میبایست المثنی صادر گردد.سند مالکیت المثنی حاوی کلیه مندرجات سند مفقودی است. (ذکر اسناد شرطی و رهنی که فسخ و یا فک شده ضرورتی ندارد).
نمونه آگهی مدارک خودرو
مثلا برگ سبز خودروی……..به مدل ……. به پلاک ….به رنگ … به به شماره موتور……و به شماره شاسی …….به مالکیت …مفقود گردیده و از درجه اعتبار ساقط می باشد.
در آگهی که در روزنامه منتشر میشود باید مطالب زیر قید شود:
۱ ـ نام و نام خانوادگی مالک.
۲ ـ شماره پلاک و بخش و محل وقوع ملک.
۳ ـ خلاصه ادعای از بین رفتن یا گم شدن سند مالکیت.(مطابق نمونه کفایت میکند)
۴ ـ معاملاتی که به حکایت سوابق ثبتی و اظهار مالک مستند به سند رسمی در سند مالکیت نوشته شده است.
۵ ـ تذکر به این که هر کس نسبت به ملک مورد آگهی معامله ای کرده که در قسمت ۴ ذکر نشده یا مدعی وجود سند مالکیت نزد خود میباشد ، باید تا ده روز پس از انتشار آگهی به ثبت محل مراجعه و اعتراض خود را ضمن ارایه اصل سند مالکیت یا سند معامله تسلیم نماید. و اگر ظرف مهلت مقرر اعتراضی نرسد و یا در صورت اعتراض اصل سند مالکیت یا سند معامله ارایه نشود اداره ثبت المثنای سند مالکیت را طبق مقررات صادر و به متقاضی تسلیم خواهد کرد. (در صورت ارایه سند مالکیت یا سند معامله ، صورتمجلس مبنی بر وجود آن نزد معترض در دو نسخه تنظیم و یک نسخه آن بهمتقاضی المثنی تسلیم و اصل سند به ارایه دهنده مسترد میشود).
در صورتی که در آگهی مذکور اشتباهی رخ دهد تشخیص اشتباه و صدور دستور رفع اشتباه به عهده مسئول اداره کل ثبت اسناد و املاک استان مربوط خواهد بود.( اصلاحی ۸/۱۱/۱۳۸۰ )
تبصره ۱ ـ اداره ثبت مکلف است هنگام صدور المثنی سند مالکیت ، مراتب را به دفاتر حوزه خود کتبا اعلام و متذکر شود که هر موقع نسبت به پلاک موضوع المثنی سند مالکیت بخواهند هرگونه سند معاملهای تنظیم نمایند (اعم از این که به استناد اصل سند مالکیت باشد یا المثنی) جریان ثبتی ملکرا استعلام و سپس در صورت نبودن مانع اقدام به تنظیم و ثبت معامله کنند. هریک از دفترخانه ها مکلفند دفتری برای ثبت شماره پلاک این قبیل املاک داشته باشند که در موقع تنظیم اسناد به آن مراجعه نموده و در صورتی که مورد معامله از املاکی باشد که نسبت به آن سند مالکیت المثنی صادر شده باید قبلا جریان ثبتی ملک را استعلام و در صورت نبودن مانعی اقدام به تنظیم سند بنمایند و در محلهایی که از رایانه استفاده میشود نیاز به اعلام موضوع به دفاتر اسناد رسمی نمیباشد ولی دفاتر با توجه به سند مالکیت المثنی در موقع انجام معامله باید جریان ثبتی را استعلام و سپس در صورت نبودن مانع اقدام به تنظیم و ثبت معامله نمایند. تخلف از رعایت دستور فوق مستلزم کیفر درجه سه به بالا مقرر در ماده ۳۸ قانون دفاتر اسناد رسمی است.( اصلاحی ۸/۱۱/۱۳۸۰ )
تبصره ۲ ـ در مواردی که سند مالکیت در ید ثالث بوده و دادگاه حکم به استرداد آن میدهد و با صدور اجراییه نیز استرداد سند مالکیت مقدور نمیشود مالک میتواند با اخذ گواهی از دادگاه صادرکننده حکم و تسلیم آن به اداره ثبت مربوطه تقاضای صدور سند مالکیت المثنی بنماید. در این مورد ارائه فرم استشهاد و انتشار آگهی فقدان سند مالکیت ضرورت نداشته ، اداره ثبت باید با رعایت تبصره یک طبق گواهی دادگاه مبادرت به صدورالمثنی بنماید.( اصلاحی ۸/۱۱/۱۳۸۰ )
تبصره ۳ ـ هرگاه بعضی از ورثه با تسلیم رونوشت گواهی انحصار وراثت و سایر مدارک ضروری صدور سند مالکیت ، سهمیه خود را از ماترک مورث تقاضا نمایند و اعلام بدارند که سند مالکیت مورث نزد احد از وراث است که از ابراز و تسلیم آن به وارث یا اداره ثبت خودداری مینماید اداره ثبت مکلف است پس از اخطار به شخص مذکور و انقضای مدت ده روز از تاریخ ابلاغ اخطاریه مراتب را یکبار در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار آگهینماید. چنانچه دارنده سند مالکیت بدون مجوز قانونی ظرف مهلت معین شده در آگهی ، سند مورد مطالبه را تسلیم ننماید سند مالکیت وراث متقاضی را با رعایت کلیه مقررات قانونی صادر و تسلیم خواهد کرد و بلافاصله طی بخشنامهای به کلیه دفاتر اسناد رسمی اعلام خواهد نمود که هر موقع سند مورث ابراز گردید آن را اخذ و برای اقدام به اداره ثبت ارسال دارند.( اصلاحی ۸/۱۱/۱۳۸۰ )
تبصره ۴ ـ در مواردی که سند مالکیت بنام دولت صادر گردیده و یا سند مالکیت بنام دیگری صادر و بعدا به دولت منتقل شده باشد و مرجع ذیربط به علت از بین رفتن و یا گم شدن سند مالکیت مربوطه با گواهی وزارت دارایی و امور اقتصادی تقاضای صدور المثنای سند مالکیت مفقوده را مینماید ازشمول این ماده مستثنی است.( اصلاحی ۸/۱۱/۱۳۸۰ )
تبصره ۵ ـ هرگاه به علت ریختن جوهر یا سوختگی یا پارگی و یا جهات دیگری قسمتی از سند مالکیت از بین رفته باشد و یا قابل استفاده نباشد ادارهثبت با انجام تشریفات مقرر در این ماده اقدام به صدور المثنای سند مالکیت خواهد نمود و سند مالکیت ناقص را باطل و در پرونده بایگانی مینماید.( اصلاحی ۸/۱۱/۱۳۸۰ )
تبصره ۶ ـ در صورت اعلام کتبی مالک مبنی بر پیدا شدن سند مالکیت اولیه چنانچه با سند مالکیت المثنی معامله ای انجام نشده باشد سند مالکیتالمثنی باطل و مراتب پیرو بخشنامه مربوط به دفاتر اسناد رسمی تابعه اعلام گردد و چنانچه با سند مالکیت المثنی معاملهای انجام شده باشد سند مالکیت اصلی اخذ و پس از ابطال در پرونده ثبتی مربوط ضبط گردد.( الحاقی ۸/۱۱/۱۳۸۰ )
مدارک زیر در صورت مفقود شدن نیاز به ثبت و چاپ آگهی مفقودی دارند:
کارت خودرو
سند خودرو
برگ کمپانی خودرو
بیمه خودرو
سایر اسناد ثبتی خودرو
مدارک لازم برای گرفتن سند المثنی خودرو
برای گرفتن سند جدید خودرو از کمپانی سازندۀ آن باید مدارک زیر را با خود به همراه داشته باشید:
- اصل و کپی برگ سبز ماشین
- اصل و کپی کارت ملی مالک خودرو
- آگهی مفقودی سند کمپانی خودرو در یک روزنامۀ کثیرالانتشار که حداقل ۱۰ روز از تاریخ انتشار آن گذشته باشد.
توجه داشته باشید که حضور مالک اتومبیل (یا نمایندۀ قانونی او با وکالتنامۀ رسمی) و خود ماشین ضروری است. کارشناسان رسمی شرکتهای خودروسازی، ماشین شما را بررسی میکنند و اطلاعات را تطبیق میدهند. نکتۀ بسیار مهمی که هنگام گرفتن سند المثنی باید به آن توجه کرد این است که این فرایند زمانبر است. بنابراین بهتر است صبح زود و در ساعات آغازین زمان کاری به این مراکز بروید. همچنین هزینۀ گرفتن سند کمپانی خودرو المثنی در شرکتهای گوناگون با هم فرق میکند. البته تمام مبالغ صدور سند المثنی ماشین در همان مکان از شما دریافت میشود.
نحوۀ گرفتن سند المثنی خودرو
پس از مراجعۀ حضوری به شرکت سازندۀ خودرو و تحویل مدارک مورد نیاز، کارمندان ابتدا مدارک شناسایی شخصی شما را بررسی میکنند. سپس کارشناسان خودرو به بازرسی خودرو میپردازند و مدارک آن را بررسی میکنند. پس از آن تأییدیهای به شما میدهند که با تحویل آن به باجۀ صدور مدارک، میتوانید سند کمپانی خودرو المثنی خود را دریافت کنید. همچنین امکان دریافت فاکتور خرید المثنی خودرو نیز برای شما وجود دارد.
توجه داشته باشید که سند کمپانی المثنی بر اساس مدارک رسمی ثبتشده در بایگانی شرکتهای خودروسازی صادر میشود. بنابراین سند المثنی به نام آخرین مالک ثبتشدۀ خودرو در دفترخانهها خواهد بود. یعنی اگر خودروی خود را فقط با به نام زدنِ برگ سبز خریدهاید، سند المثنی خودرو اینگونه به نام شما نخواهد شد و شما برای به نام زدن این سند باید به مالک قبلی خودرو رجوع کنید. همچنین اگر به ایشان دسترسی ندارید، باید درخواست استعلام خود را به دادگاه بدهید. بنابراین، توصیه میشود هنگام خرید خودرو دست دوم حتماً پس از تعویض پلاک به دفاتر ثبت اسناد رسمی بروید و برگۀ کمپانی خودرو را نیز به نام بزنید.
روزنامه کثیرالنتشار اتحاد ملت کم هزینه ترین روزنامه سراسری ایران
فقط با یک تماس آگهی شما پذیرش می شود
با یکی از شماره های زیر تماس بگیرید و آگهی خود را به ما اعلام کنید.
۰۲۱۸۸۹۸۲۱۳۷
۰۲۱۸۶۰۵۴۱۱۸
۰۲۱۸۶۰۵۲۳۹۰
و یا ازطریق واتساپ ۰۹۳۳۰۱۶۴۴۳۳ شبانه روزی جوابگوی شما خواهیم بود.
بر چسب ها
روزنامه اتحاد ملت تهران یاسوج روزنامه صبح ایران بوشهر روزنامه کثیرالانتشار اتحاد ملت مدارک خودرو برگ سبز مفقودی مدارک خودرو مفقودی برگ سبز سند مالکیت روزنامه همشهری سراسری همشهری صبح ایران قم اردبیل قزوین مفقودی کارت خودرو مفقودی مدارک موتورسیکلت نیازمندی های همشهری انحصاروراثت مفقودی مدارک تحصیلی اگهی مفقودی کارت دانشجویی postyafteh.post.ir گم شدن مدارک خودرو برگ کمپانی مفقودی برگ کمپانی انتشار اگهی مفقودی روزنامه کشوری اتحاد ملت مدارک دانشگاهی سند مالکیت موتور مفقودی کارت مالی
نظر خود را ارسال کنید