تبدیل سهام شرکت یکی از تخصصی ترین مباحث در تغییرات شرکت است. برای درک این موضوع، ابتدا بایستی با تعاریفی در حوزه سهم آشنا شوید.
سهم قسمتی از سرمایه شرکت سهامی است که میزان مشارکت، تعهدات و منافع صاحب آن را در شرکت سهامی مشخص و تعیین می کند.
در حقیقت، ورقه سهم شرکت سندی قابل معامله است و این ورقه سهم نماینده تعداد سهامی است که مالک آن در شرکت سهامی دارد.
انواع تقسیم بندی سهم:
- سهام با نام :
سهام هایی که صاحب آنها با نام خود ثبت می شود و انتقال آن به دیگران نیازمند انجام امور ثبتی است. - سهام بی نام :
سهام هایی که به نام دارنده ثبت نمی شوند و مالکیت آن به صورت انتقال دست به دست انجام می پذیرد. - سهام ممتاز :
سهام هایی که برخی مزایای خاص نسبت به سهام های دیگر دارند و اغلب موقعیت های خاصی مورد توجه قرار می گیرند.
تعریف تبدیل سهام شرکت
تبدیل سهام شرکت به تغییر در ماهیت سهام شرکت اشاره دارد.
در حقیقت، این کار به معنای تغییر انواع سهام یک شرکت سهامی، مانند شرکت سهامی خاص، از سهام با نام به بی نام و بالعکس، یا از سهام عادی به سهام ممتاز می باشد.
برای انجام این تبدیلات، باید به شکل قانونی و مطابق مفاد ماده های مربوطه از قانون تجارت، صورت جلسات مربوطه را آماده کرده و به امضا سهامداران و مدیران برسانیم. سپس برای ثبت قانونی، این صورت جلسات را به اداره ثبت شرکت ها ارسال می نماییم.
تبدیل سهام بی نام به سهام بانام در شرکت های سهامی
تبدیل سهام شرکت در گذشته به دلیل سهولت انتقال و انتقال سهام و نیز موضوعات مالیاتی به راحتی و مکرر انجام می پذیرفت. اما به علت افزایش فرارهای مالیاتی سهامداران با سهام بی نام در زمان انتقال سهام، براساس ماده ۱۴۳ قانون مالیات های مستقیم و مکاتبات سازمان امور مالیاتی که بر اساس این ماده نقل و انتقال سهام بی نام موجب تعلق مالیات می شود، و همچنین با رعایت مواد ۴۴ و ۴۷ لایحه اصلاحی قانون تجارت، عملاً امکان فرار مالیاتی در زمان نقل و انتقال سهام دیگر وجود ندارد. این علت باعث کاهش میزان اقدامات برای تبدیل سهام شرکت از سهام بی نام به سهام بانام در سال های اخیر گردیده است.
برای تبدیل سهام بی نام به سهام بانام، باید مراتب را در روزنامه های کثیرالانتشاری که آگهی های شرکت در آن چاپ می شود، طی سه نوبت و هر نوبت به فاصله ۵ روز چاپ کنیم و به سهامداران تا شش ماه از انتشار اولین آگهی، مهلت دهیم که برای تبدیل سهام خود به شرکت مراجعه نمایند. (این مهلت زمانی نباید کمتر از شش ماه از انتشار اولین آگهی باشد.)
در آگهی حتماً باید ذکر شود که بعد از اتمام و انقضای مهلت، کلیه سهام بی نام باطل شده و به حساب خواهد آمد.
نظر خود را ارسال کنید