به گزارش روزنامه اتحاد ملت ، به نقل از عصر ایران؛ مصطفی داننده- بعد از خواندن سخنان رییس جمهور« اگر میگویید FATF باشد یا نباشد، یک نفر نمیآید بگوید اگر باشد ۲۰ درصد ارزانتر کارها انجام میشود و اگر نباشد ۲۰ درصد گرانتر.» یاد این حدیث معروف پیامبر اسلام افتاد که « لاَ يُلْدَغُ الْمُؤْمِنُ مِنْ جُحْرٍ وَاحِدٍ مَرَّتَيْنِ/ “یک مومن از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشود»
رییس جمهور روحانی قبل از رسیدن به توافق هستهای اعلام کرد با برجام بسیاری از مشکلات کشور حل خواهد شد. این سخنان او باعث شد حتی بعد از برجام برخی از مردم تصور کنند دلار به کانال هزار تومان باز خواهد گشت. برجام بخشی از سدهای ایجاد شده در برابر اقتصاد ایران را خراب کرد و اجازه داد، آبی تازه وارد رودخانه اقتصاد ایران شود.
ایران در حال جان گرفتن بود که ترامپ از راه رسید و از برجام خارج شد و شوکی عجیب به ایران و جهان وارد کرد. دلار به نزدیک 20 هزار تومان رسید. کالاها گران شدند و مخالفان دولت خطاب به رییس جمهور گفتند: این بود اقتصاد برجامی!
آنها میگویند نه تنها برجام برای کشور و مردم ارزانی به بار نیاورد بلکه با گرانی بر سر مردم ویران شد. این در حالی است که اگر برجام نبود مردم از سال 92 باید با این چنین زندگی خود را اُخت میکردند.
شاید اگر روحانی اجازه میداد توافق هستهای به سرانجام برسد و بعد از دستاوردهای آن با توجه به رفتار طرف مقابل با مردم سخن میگفت، امروز با توقعات کمتری روبرو بود.
حالا باز رییس جمهور همان اشتباه را تکرار میکند و ارزان شدن 20 درصد بعد از تصویب نهایی FATF میگوید. اینکه FATF به نفع منافع ملی ایران است بر کسی پوشیده نیست اما نباید این توقع را در مردم ایجاد کرد که با این گروه ویژه اقدام مالی (در پولشویی) مشکلات کشور حل خواهد شد.
با این سخنان مخالفان دولت و FATF به راحتی به یک استراتژی مشخص میرسند. کارشکنی بعد از اجرای FATF. رفتار آنها با برجام نمونه خوبی است که روحانی به راحتی میتواند از آن درس بگیرد. اگر کارشکنی کردند و انجام کارها گران شد، آن وقت جناب رییس جمهور چه جوابی دارند به مردم بدهند؟
برجام نمونه خوبی است برای این معنا که توافقات بین المللی را نباید در کلام با معیشت مردم گره زد. دولت کار خود را انجام دهد و بعد از ایجاد گشایش در امور از آن حرف بزند نه قبل از آن.
از همین الان به رییس جمهور روحانی اعلام میکنیم که منتظر این جمله باشد که « دیدید با FATF هم چیزی ارزان نشد و گرهای به گرههای کشور اضافه شد. »
برخی دوستان دارند به هر شکل ممکن در کارزار 1400 فاتح باشند پس بهتر است مسیر آنها را صاف نکنید و از یک سوراخ دوبار گزیده نشوید؛ آنهم درست زمانی که به جز مخالفان داخلی، دیوانهای به نام ترامپ در ینگه دنیا با عربستان و اسرائیل هم پیمان شده است که کمر ایران را بشکند.
فراموش نکنیم دود دعواهای سیاسی اینچنین تنها و تنها به چشم مردم میرود. این سخن که تصویب قوانین ضد تروریسم و پول شویی «شرط لازم» است حرف درستی است اما «شرط کافی» نیست. اتومبیل برای حرکت به بنزین نیاز دارد اما فقط به بنزین نیاز ندارد. مخالفان می خواهند از تصویب شرط لازم توقع ایجاد کنند و بعد شروع کنند به خرده گیری که چی شد پس؟بنا برا ین بهتر است تأکید شود «شرط لازم» است اما «شرط کافی» نه.
نظر خود را ارسال کنید