روزنامه اتحاد ملت

ماستمالی سرانه خرید کتاب!/ بقلم وحید حاج سعیدی

 

 

یک عده فکر می کنند خرید کتاب بلاتشبیه مثل خرید یابو یا چهار پا است که می توانند دندان هایش را بشمارند، روی شکمش دست بکشند،آج های سمش را چک کنند و از فروشنده راجع به کارایی و دور موتور و یا سن سالش سوال کنند وخلاص… غافل از اینکه خرید کتاب یک مهارت است و این معامله از خرید یک پراید دسته دوم مدل ۸۶ که چند کارشناس رنگ و بنگاهی و صافکار و نقاش باید راجع به مختصات فنی و امید به زندگی آن زبان بسته نظر بدهند، دشوار تر و پیچیده تر است. علاقه، سطح دانش و استعداد، تعداد صفحات کتاب، موضوع کتاب، ذائقه مطالعاتی، گیرایی متن و ترجمه کتاب، کاربردی بودن مطالب کتاب، نویسنده و … تنها بخشی از مواردی هستند که در خرید کتاب باید لحاظ شوند.

با این وجود گاهی اوقات آدمی مجبور می شود خلاف جریانات عادی جامعه حرکت کند و برای خودش ملاک های من درآوردی بتراشد و خرق عادت کند. ریا نباشد، ما هر ماه بخشی مختصری از درآمد نجومی مان را به نیت ثواب و باقیات الصالحات صرف خرید کتاب می کنیم. اما در خرید کتاب به هیچ کدام از موارد فوق الذکر وقعی نمی نهیم و خیلی شیک و مجلسی لدی الوورد به کتابفروشی و رسیدن به قفسه کتاب های مورد علاقه، تنها به قیمت پشت جلد کتاب ها توجه می کنیم و خلاص. چرا که به عقیده بنده کتاب با روزنامه و سمبوسه تفاوت ماهوی دارد و نیازی نیست همان موقع که چاپ شدیم آن را داغ داغ بخوانیم!

علت هم دارد . فی المثل الان کتابی که۲۵۰ هزار تومان برابر پنج دبه ماست کم چرب قیمت دارد دو سال دیگر یک کتاب با قیمت مناسب برای خرید است! چرا که دو سال دیگر قیمت همین کتاب می شود برابر با یک دبه ماست نیم چرب! تازه در این رویکرد جریمه های میلیاردی شرکت های لبنیاتی لحاظ شده اند وگرنه خودتان در جریان هستید قیمت لبنیات تابع هیچ قانون و مقراراتی نیست و اگر دست صاحبان شرکت های لبنیاتی باشد این کتاب علی الاصول باید یکی دو ماه بعد قابل خریداری باشد ولی چه کنیم که تعزیرات دست و بال دوستان را بسته است!

سالوبیل که خودمان هم نمی دانیم خدا بیامرز چکاره بود معتقد است « بزرگ ترین فن زندگی استفاده از فرصت های بی نظیری است که بر ما می گذرد» به هر حال زکات علم نشر آن است و ما هم امروز خواستیم تجربه و تخصص مان را در مورد کتاب و شیوه های راهبردی خرید کتاب را مفت کالذی در اختیار شما قرار دهیم. باور بفرمائید هفته قبل در شهر کتاب ولایت مان که هنوز تبدیل به کبابی و فروشگاه لوازم آرایشی نشده، یک جلد کتاب ۵۲۸ صفحه ای با جلد گالینگور چاپ سال ۹۵ را به قیمت ۶۰ هزار تومان ( یک ملاقه بیشتر از یک دبه ماست کم چرب پروبیوتیک با شیر گاوی تازه ) خریدیم که اگر نویسنده الان بخواهد این کتاب را چاپ کند، قیمت پشت جلد را باید بالای چهار صد پانصد هزار تومان( ۱۰ دبه ماست) درج کند.

علی ای حال تا داستان خرید کتاب و سرانه  مطالعه بیشتر از این ماستمالی نشده است ، مطلب را درز  بگیرم و دوستانه به شما توصیه کنم هر از گاهی اون گوشی کوفتی را کنار بگذارید و در سال به اندازه چهار تا دبه ماست کتاب بخوانید! باور کنید جای دوری نمی رود…

به اشتراک بگذارید

بر چسب ها

 نظر خود را ارسال کنید

 * 
 * 
 * 
تصویر امنیتی :  *  captcha